Vlag als teken van hoop

Vanaf Witte Donderdag, dat is de donderdag voorafgaand aan Pasen, wappert de valg met de tekst 'Houd moed, heb lief' bij de Klein Sallandse Protestantse kerken. Dat zijn de Dorpskerk in Olst, de Plaskerk in Raalte en de Nicolaaskerk in zowel Wesepe als Wijhe.
In deze verwarrende tijden, zo vonden de kerkbesturen, is het ook goed om een teken van bemoediging en vertrouwen te geven aan alle inwoners van Klein Salland.
Het idee van de vlag met de tekst  ‘Houd moed. Heb lief’ komt van de Protestantse gemeente Heerenveen en is overgewaaid naar Klein Salland.

Aan de woorden ‘Houd moed, heb lief’ ligt als basis de Bijbeltekst uit 1 Korinthe 13: 7 uit de Bijbel in Gewone Taal ’Door de liefde verdraag je alles wat er met je gebeurt. Door de liefde blijf je geloven, vertrouwen en volhouden’.  Om deze woorden met elkaar te delen zijn er ook flyers gemaakt van de vlag om voor je raam te hangen.

U kunt de flyer hier downloaden.

Ook kan men een flyer halen in de kerken als deze open zijn om een kaarsje aan te steken. We hopen dat Klein Salland geestdriftig rood zal kleuren en deze woorden mensen kunnen inspireren.

Evelien Schrijver-Steenbruggen
Scriba PKN Olst
scriba@pkn-olst.nl

Kerk open voor stil gebed