Wandelen in Klein Salland

Ook het komende winterseizoen gaan we binnen Klein Salland weer wandelen. Op vrijdag 4 november werd de wandeling georganiseerd door de Protestantse Gemeente Raalte.

Kort verslag wandeling 4 november
Op 4 november vertrokken we uit het Annahuis in Raalte na het aanhoren van een spiegelverhaal:” Hoe kan een dief, die stal van de koning toch zijn talent ten gunste van iedereen doen gelden?”. Daarna kregen we uitleg in de Plaskerk (uit de 12 de eeuw) over het interieur van de kerk en de verbinding met de bewoners van het landgoed ’t Relaer, waar de wandeling naar toe ging. Door een parkachtig bos met oude bomen en veel paddenstoelen, zagen we de oude stallen, de bijbehorende boerderijen en het landhuis. Daarna kregen we in de manege koffie met koek en uitleg over de paarden. Energie kregen we ook uit de meegenomen “schatkist”: chocolade munten van goud en zilver (talenten).

Wilto Kampinga

De volgende wandeling staat gepland op vrijdag 14 april 2023, georganiseerd door Wesepe - nadere informatie volgt.