Activiteiten binnen Klein Salland

Activiteiten binnen de Klein Salland kerken (al dan niet in Klein Salland verband):
Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe

Snel naar:
  1. Klein Sallands MEEGA-zondag (10 september)
  2. Koffieconcert Compazz Jazz Quartet (3 september) 
  3. Wandelen in Klein Salland (terugblik 14 april)
  4. Stichting Vrienden Nicolaaskerk Wijhe1. Klein Sallands MEEGA-zondag

Als Klein Sallandse kerken gaan we samen op pad……
Zondag 10 september is om 10.00 uur een Gezinsdienst in de kerk van Olst.Het thema van de dienst is  ‘Ga mee….”. Dit is het landelijk thema van de PKN. Samen optrekken met andere gelovigen en mensen van goede wil. Samen getuigen van geloof, hoop en liefde.
Uitgangspunt voor dit thema is de Bijbeltekst over het verhaal van Abraham. Hij gaat!  Waarheen en met wie….?  Waarheen gaat de reis van de kerk, wie gaat er mee? Kijken we ook om ons heen of staren we ons blind op de eindbestemming….?
Het wordt een laagdrempelige gezinsdienst, interactief met visuele onderdelen voor jong en oud!
Na de dienst  is er natuurlijk gezellig koffie drinken en ruimte voor activiteiten:
Loop mee …….een wandelroute met stop/praat momenten o.l.v. een gids.        
Speel mee ……het grote Oerim & Toemiem-Dobbelspel o.l.v. de dominee.
Zing mee …….samen zingen o.l.v. dirigent en cantorij.                                
Help mee ……eenvoudige lunch voorbereiden o.l.v. de keukengroep.

Opgave voor de lunch
We willen in verband met de voorbereiding weten hoeveel gemeenteleden mee lunchen.
Opgave kan bij Evelien Schrijver-Steenbruggen. Het liefste via de mail: scriba@pkn-olst.nl
Of voor wie geen e-mail heeft, vanaf 4 september telefonisch 06-27178443. (i.v.m. afwezigheid door vakantie van Evelien). Opgave kan tot uiterlijk woensdag 6 september.
Een enthousiaste groep gemeenteleden van de 4 kerken is, samen met ds. Richard Slaar, bezig met de voorbereidingen. We rekenen op jullie aanwezigheid deze zondag, 10 september in de Dorpskerk van Olst.
GA MEE…….. allemaal van harte welkom !

Namens de voorbereidingsgroep van de vier kerken,
Nanny Bosgoed en Hetty Ossekoppele

2. Koffieconcert Compazz Jazz Quartet 3 september

Traditiegetrouw begint het nieuwe seizoen van de koffieconcerten in het eerste weekend van september, dus tijdens de Diekdaegen.
Bij de programmering zoeken we dan naar muziek die bij een breed publiek in de smaak zal vallen.
Dit jaar beginnen we met het Compass Jazz Quartet, een jong jazzcombo, ontstaan rond het Artez Conservatorium in Zwolle. Zij blazen met een frisse blik het klassieke jazzrepertoire nieuw leven in.
Het kwartet wordt gevormd door:

  • Haite Schootstra (Saxofoon)
  • Kobus Assinck (Contrabas)
  • Stephan van der Woerd (Gitaar)
  • Sep Brookhuis (Drums)


Het kwartet brengt een dynamische mix van instrumentale bekwaamheid en diepe waardering voor de tijdloze jazztraditie samen. Hun uitvoeringen resoneren met de geest van het genre. Dat levert boeiende vertolkingen op van geliefde klassiekers uit het jazz-repertoire met kleine uitstapjes naar iets hippere stukken.
Op het programma van 3 september staan dan ook veel bekende stukken, onder meer in Bossa Nova stijl en in de melodieuze hardbop stijl.

Het concert op zondag 3 september begint om 11.30 uur, inloop en koffie vanaf 11.00 uur.
De toegang is gratis.
Na afloop van het concert kunt u uw waardering laten blijken in de uitgangscollecte
2. Wandelen in Klein Salland (afgerond) 
           

Gezellige Wandeling Klein Salland in Wesepe
Op vrijdag 14 april begonnen 8 enthousiaste wandelaars uit de Gemeenten Wijhe, Raalte en Wesepe aan de mooie wandeling vanuit de Beukenoot in Wesepe. Onder de welkomstkoffie werd uitgebreid stilgestaan bij de fotogalerij van voormalige Weseper predikanten vanaf 1829. Vooral de oudste foto van Ds. Kreiken, die 43 jaar Wesepe gediend heeft is bijzonder. De foto werd gemaakt kort voor zijn dood in 1872, terwijl toen de fotografie nog in de kinderschoenen stond.
Hoewel ietsje fris scheen de zon al volop toen de groep iets voor negenen aan de tocht begon. Na 3 km was het eerste infomoment. Herman Schoneveld van de Historische Vereniging Heeten vertelde over de geschiedenis van het landgoed Zonnenbergen die terug gaat naar 1320. Vervolgens liep de groep naar het tweede infopunt bij het Overijssels Kanaal.
Hier vertelde Herman over de eerste vorm van Openbaar Vervoer en wel een scheepvaart-dienst van Raalte naar Deventer in 1892. Voor 20 cent kon je destijds heen en weer varen al moest je daar wel een dag voor uittrekken.  Rond 11 uur arriveerde het gezelschap inclusief Herman bij de koffiepauze bij Cora Schensema in de Beumershoek. Hier vertelde Cora over haar bijzondere leven, over Zuid-Holland, over Wesepe en over haar zoon Memphis. Sommige wandelaars scoorden nog een mooie foto van Memphis voor de (klein)kinderen. Na de koffie kreeg de groep bij het Nieuwenkampspad nog informatie over de Stichting Wandelpaden Heeten waarna de prachtige tocht eindigde rond half één in de Beukenoot na 13,5 km.
De deelnemers beloofden elkaar terug te zien op vrijdag 10 november in Olst.

4. Vrienden Nicolaaskerk Wijhe
Meer nieuws van de Vrienden Nicolaaskerk Wijhe
Het programma voor de komende maanden is vrijwel compleet.
Op zondag 1 oktober organiseren wij een middagconcert met het Castalia Mandoline Quintet uit Heerde. Zij zijn hier in 2021 ook geweest en gaven toen een prachtig concert van vooral historische composities.
Ook voor de maanden daarna staan weer mooie optredens op ons programma.
Op onze website www.vriendennicolaas vind je de meest actuele informatie.

We hebben bericht gekregen van het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten dat de Nicolaaskerk ook voor de jaren 2024 en 2025 erkend wordt als belangrijk podium voor de regio. Dat biedt ons ruimere mogelijkheden voor die jaren.


 

terug