Activiteiten binnen Klein Salland

Activiteiten binnen de overige Klein Salland kerken:
Raalte, Wesepe en Wijhe

Snel naar:
1. Brillante Quartet - Nicolaaskerk Wijhe
2. Excursie Synagoge Enschede
3. Lenteconcert Deventer Symfonisch Orkest - Plaskerk Raalte
4. Wandelen in Klein Salland
 
 1. Brillante Quartet

  Zondag 2 april komen 4 jonge musici naar Wijhe die sinds enige tijd een strijkkwartet vormen. Het zijn:
  - Eider Armendariz Cividian, viool
  - Tristán Savoye Matamoros, viool
  - Adrián Abad Antoñanzas, altviool
  - Aymara Gosen, cello

  De Nicolaaskerk krijgt de primeur. Na een jaar met elkaar oefenen en ontwikkelen zijn ze nu zover dat ze een uitvoering tijdens ons koffieconcert kunnen laten horen.

  Programma:
  Het Strijkkwartet No. 4 van Joseph Haydn (1732-1809) en Het Strijkkwartet “American" van Antonín Dvořák (1841-1904).
  Haydn wordt wel gezien als de grondlegger van het strijkkwartet. Hij had grote invloed op componisten uit zijn tijd, maar later ook op iemand als Dvořák, die zijn strijkkwartet “American” in 4 dagen componeerde.
  De leden van Brillante Quartet hebben verschillende achtergronden. Ze hebben allen zowel orkest-ervaring als solistische ervaring. Ze laten ons graag delen in hun plezier om samen muziek te maken.

  Het koffieconcert op zondag 2 april begint om 11.45 uur. Inloop vanaf 11.30 uur.
  De toegang is vrij. Na afloop kunt u uw waardering laten blijken in de uitgangscollecte.
   
 2. Excursie Synagoge Enschede

  Onderstaand bericht namens PKN-Raalte
  Op zondag 16 april 2023 bezoeken we de Synagoge in Enschede.

  Deze mooiste synagoge van Nederland (1928) is nog volop in gebruik als Joods gebedshuis. Sinds 1998 is het een rijksmonument, in 2000 startte een grote renovatie en na 4 jaar werd de synagoge opengesteld voor het publiek. De synagoge is van buiten een indrukwekkend geheel dankzij de koepels en de gevelbreedte van ruim 70 meter. De rondleiding zal langs verschillende zalen en klaslokalen gaan, met glas-in-loodramen en mozaïeken in 20-er jaren stijl. Het hoogtepunt is wel de grote sjoel met de Heilige Ark. U hoort over de geschiedenis van het gebouw en de mensen die er al die jaren kerken. Er is een giftshop in het restaurant, waar wij koffie of thee krijgen. Koek (koosjer) kunt u eventueel zelf kopen.
  Aanvang: 15.00 uur; aanwezig om 14.45 uur.
  Locatie: Synagoge Enschede, Prinsestraat 14 in Enschede.
  Kosten: € 6,00 per persoon.
  Opgave: uiterlijk vrijdag 31 maart 2023.
  Toegang voor rolstoel is niet mogelijk zonder tillen. Aanmelden kan via e-mail: activiteiten@pknraalte.nl
   
 3. Lenteconcert Deventer Symfonisch Orkest - Plaskerk Raalte

  Het jubilerende Deventer Symfonisch Orkest (in 2021 honderd jaar springlevend!) komt met veel plezier een mooi lenteconcert geven in de Plaskerk te Raalte op zaterdagavond 29 april 2023. Zij spelen een gevarieerd en luchtig, licht klassiek programma met voor ieder wat wils. Het orkest staat onder leiding van dirigent Alike Jonkman.
  Aanvang is 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. Een kaartje kost € 8,00. De kaartverkoop vindt plaats in het Annahuis in Raalte (ter plekke te betalen), of u kunt zich van tevoren aanmelden via e‑mail (activiteiten@pknraalte.nl), betaling kan dan bij de ingang.
  U bent van harte welkom om dit concert in de Plaskerk bij te wonen.
   
 4. Wandelen in Klein Salland

  Ook het komende seizoen gaan we binnen Klein Salland weer wandelen. Op vrijdag 14 april 2023 wordt de eerste wandeling georganiseerd door de Protestantse Gemeente Wesepe.

  We starten naast de kerk in de Beukenoot, Ds Kreikenlaan 3 om 08.30 uur met koffie. De wandeling zal voor een deel over het stokoude landgoed  Zonnenbergen gaan. De afstand is 13 km. Na 8 km is er een koffiepauze. U kunt zich opgeven bij Gerrit Visscher, gerrit.visscher.heeten@gmail.com uiterlijk 10 april. We hopen op een goede opkomst uit alle 4 gemeenten. De volgende wandeling is waarschijnlijk op vrijdag 3 november 2023, georganiseerd door Olst
   
terug