Kunstexpositie

Zomerexpositie in de dorpskerk van Olst
Marianne Breugelmans, Arte-Aparte
Vrijdag 3 juni tot en met 17 september 2022
Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur

Marianne zal gedurende de zomermaanden een deel van haar werken in deze kerk tentoonstellen. Haar werk, met hoofdzakelijk architectuur als onderwerp, past uitstekend in deze omgeving.
Marianne is opgeleid als grafisch vormgever en heeft na aanvullende Summerschools en workshops in 2000 besloten zich vooral te richten op haar werk als professioneel kunstenaar. Ze maakt foto-/acrylcollages waarin ze belangrijke fotodetails en textuurmaterialen fragmenteert en verwerkt in een totaal nieuwe compositie in diverse lagen acrylverf. Haar kleurgebruik is soms gericht op rustige, aardse kleuren, een andere keer is de uitwerking zeer explosief.
In 2003/2004 heeft zij een jaar in het buitenland gewoond en gewerkt. Terug in Nederland was enkele jaren haar huis ingericht als Home-Gallery, waar ze regelmatig activiteiten en (kunst)ontmoetingen organiseerde. Deze activiteiten waren vaak verbonden aan een sociaal-maatschappelijk doel.
In 2018/begin 2019 woonde zij in Olst en werkte vanuit haar ‘Atelier Arte Aparte’. Naast deelname aan kunstroutes en kunstmarkten exposeerde zij ook vanuit hier weer in- en extern. Momenteel zit ze even ‘between ateliers’ en werkt zij vanuit haar thuislocatie in de mooie Hanzestad Deventer.
Marianne zal zelf meermalen aanwezig zijn in de kerk tijdens de openingstijden, m.n., op vrijdagen. Ze nodigt de bezoeker uit om haar werken te ervaren en een eigen beeld en gevoel bij het schilderij te krijgen. Zij kan, als gewenst, ook meer vertellen over haar manier van werken, technieken en visie.
Voor meer informatie en contact: www.arte-aparte.com