Klooster Sion (Diepenveen)

Welkom deze zomer op Klooster Nieuw Sion!

• Neem de tijd voor rust, verstilling en bezinning op het klooster

Klooster Nieuw Sion bij Diepenveen biedt deze zomer op tal van manieren ruimte om te genieten van rust en verstilling én inspiratie op te doen voor het nieuwe seizoen. Van harte welkom! LET OP: De toegang voor de hieronder genoemde activiteiten is vrij. Graag vooraf aanmelden via de website van Nieuw Sion (www.nieuwsion.nl/zomer).

Lectio Divina
In de zomerperiode organiseert Nieuw Sion elke woensdagmiddag, vanaf 15.30 uur, een Lectio Divina. Lectio Divina is een manier om biddend de bijbel te lezen. Het is een oude traditie, met wortels in de Vroege Kerk, vooral beoefend door de woestijnvaders in Egypte en Syrië in de vierde en vijfde eeuw. Voor veel monniken is het een dagelijkse bezigheid. Op twee momenten deze zomer (vrijdag 8 juli en vrijdag 12 augustus) is er een breder Lectio Divina-programma, incl. korte rondleiding en avondeten in onze koffieschenkerij.

Koorvespers juli en augustus
Een koorvesper kenmerkt zich door mooie en goed uitgevoerde muziek, maar is geen concert: altijd is er naast het koor plaats voor samenzang, een psalm, gelezen teksten, stilte en gebed. In juli en augustus staat een vesper op het programma in de kloosterkerk. Op zondag 24 juli zingt het ensemble Magna Musica onder leiding van Joalien van Houten een koorvesper. De voorganger is Peter Dullaert. Een zomer-projectkoor van 8 enthousiaste en ervaren zangers o.l.v. Jan van Dijk verzorgt de koorvesper op zondag 28 augustus. Ze zingen voornamelijk muziek uit de Engelse traditie.

Nieuw: Workshop Tikva
Tikva is een vorm van bewegen en een ontspanningsmethode. De bewegingen zijn eenvoudig en effectief. Ze vergroten de mobiliteit, zorgen voor een verbeterde ademhaling en een verhoogde bloedcirculatie. De bloedcirculatie stimuleert de flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam. Tijdens de les klinkt er rustgevende muziek en worden er liefdevolle en hoopgevende woorden uit de Bijbel gesproken. Op zaterdagavond 23 juli is er voor het eerst een Tikva-programma op Nieuw Sion, vanaf 19.30 uur.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.nieuwsion.nl/zomer.