Vorming en Toerusting

Snel naar:
1.  Commissie V&T - algemeen
2.  Terugblik seizoen 2022-2023
3.  
Activititeiten komende periode1. Commissie Vorming en toerusting
Vorming en Toerusting is een commissie die ieder seizoen zoekt naar activiteiten voor de gemeente. Wij denken daarbij aan verschillende dingen.

Ontmoeting: Het is fijn om elkaar tegen te komen, elkaar beter te leren kennen en met elkaar in gesprek te komen.

Bezinning: Wij willen ook activiteiten brengen die ons aan het voelen en denken zetten. Samen nadenken of ons geloof (of geloven) d.m.v. in kringen, horen naar wat we van anderen kunnen leren (d.m.v. lezingen) helpen ons erbij.

Dit alles met als doel om geïnspireerd op weg te zijn.
Wij willen ieder jaar een gevarieerd en uitdagend programma aanbieden. Wij werken samen met de Oecumenische Werkgroep en de Klein Sallandse Gemeenten Raalte, Wesepe en Wijhe.
De activiteiten worden in het kerkblad, op de website en in de huis-aan-huisbladen bekend gemaakt.

Wanneer u het fijn vindt om met ons mee te denken en te doen, neem dan met ons contact op.
Blandine: mussettaal@kpnmail.nl  0570-562029 / 06-30292520

2. Terugblik seizoen 2022-2023
Dit seizoen hebben we veel muzikale activiteiten gehad: een avond over de Béatitudes in de vorm van een muziekvertelling onder leiding van dorpsgenoot Roel Smit, een projectkoor over het thema “Zomaar te gaan…” onder leiding van Carien Duursema en een Taizéavond op Hoeve Wetermans bij familie Coes.
Daarnaast hebben we ook een aantal kringen georganiseerd: Bibliodrama over de Waarde van Woede met Henk Nekeman en Irene Ziegelaar, gesprekken over verschillende facetten van het leven onder leiding van Bea Dunnewind en Esther Coes en een droomcursus geleid door Maarten van Rootselaar. Stuk voor stuk hele mooie activiteiten die goed bezocht zijn. Wij kijken er tevreden op terug en zijn dankbaar voor jullie deelname!
Wij willen ook de kerkenraad bedanken. Met jullie vertrouwen voelen wij ons vrij om creatief te werk te gaan en het budget waar wij over mogen beschikken maakt dat de activiteiten voor iedereen toegankelijk blijven.

Projectkoor
         
(Foto's Jac Busser)
Wat was het een leuke dienst op zondag 2 juli!
Met dank aan het projectkoor o.l.v. Carien Duursema, met medewerking van Nick Duursema en Louise Haarman. Ook dank aan de predikant Saar Hoogendijk maar ook aan Emmy Busser die bij elke repetitie van het koor alles klaar heeft gezet!
Mooie samenwerking voor een inspirerende zondagochtend!

3. Activiteiten seizoen 2023-2024
Voor volgend seizoen zijn we weer volop aan het bedenken en regelen. Wat wij op dit moment al kunnen aankondigen is een gezellige Walking Dinner op 17 september (kijk naar de toelichting in deze Kerkwijzer, pagina 11) en een inspirerende avond over Ubuntu  (betekent “ik ben omdat wij zijn”) op 17 oktober door niemand minder dan Annette Nobuntu Mul.
Daarna in 2024 staan er een paar hele mooie activiteiten op de rol: een (vrouwen?)weekend op Hoeve Wetermans in het laatste weekend van februari en een verrassende avond over Ignatiaanse spiritualiteit (“God vinden in alle dingen”) op 7 februari door Aris Gude, geestelijk verzorger bij Tactus Verslavingszorg. Wij kijken nog of wij een kring, een inspirerende spelletjesavond en misschien opnieuw een Taizéavond kunnen organiseren.
Kortom, wij blijven enthousiast zoeken naar mooie verdiepende, inspirerende en gezellige activiteiten.
Heeft u/jij zelf een idee, kom er zeker mee, er is nog ruimte in het programma.
Dan nog een punt van aandacht: wij zijn wel met een klein clubje, dus zoeken we ook mensen die of in de commissie willen komen, of bij een activiteit willen meehelpen zoals Annemarie en Gert Lagendijk dat gaan doen voor de Walking Dinner in september.

Hopelijk ontmoeten we elkaar weer volgend seizoen.
Een goede zomer toegewenst en Gods zegen op ieders wegen.

Hartelijke groeten,
Bea Dunnewind, Blandine Taal en Esther Coes

terug