Snel naar:
2. Diaconale Najaarscollectie 2022
3. Seniorenmidweek december 2022

1.    Kerk in Actie - huis aan huis collecte

Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland; zie ook Adventskaarten actie op pagina 10.
Gammele tenten. Extreme kou of juist ondraaglijke hitte. Onveiligheid, gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen. En jarenlang, onzeker wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien.
Via 3 partnerorganisaties helpt Kerk in Actie hen met voedsel, kleding, zorg en onderwijs. Partner Borderline laat vluchtelingen bij aankomst op Lesbos op krachten komen door ze eten en drinken aan te bieden. Daarna krijgen ze hulp bij het invullen van officiële documenten. Op een eigen school kunnen vluchtelingenkinderen van 6 tot 17 jaar lessen Engels, Grieks en wiskunde volgen.
Partner Synyparxis geeft zorg en begeleiding aan alleenreizende minderjarige vluchtelingen in vier opvangcentra op het Griekse vasteland. In de voedselkeuken van partner Apostoli in Athene krijgen vluchtelingen en dakloze Grieken elke dag een maaltijd. Arme gezinnen krijgen elke maand een voedselpakket en in vluchtelingenkampen worden zeep en andere spullen voor persoonlijke verzorging uitgedeeld.
In de week van 21 t/m 26 november wordt er door vele vrijwilligers in Boskamp/Fortmond/Den Nul en Olst  huis-aan-huis gecollecteerd. Uw gift is van harte welkom!
Heeft u de collectant gemist dan kunt u uw bijdrage ook overmaken op: NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie  o.v.v. ‘Geef Licht’,

Hartelijk dank!
Namens de diaconie:
Gerrie Holtkuile (tel: 563215)

2.     Diaconale Najaarscollectie 2022

Rondom Dankdag voor gewas en arbeid (woensdag 2 nov.) vindt onze jaarlijkse
Najaarscollecte plaats. Dit jaar wil de diaconie de opbrengst bestemmen voor
HET MEESTER GEERTSHUIS in Deventer.

Midden in het levendige centrum van Deventer staat het Meester Geertshuis, een gastvrije huiskamer waar mensen even op adem kunnen komen. Het is een plek waar je kunt zijn wie je bent, waar aandacht is voor wat bezoekers beweegt en bezielt, of het nu gaat om mooie of om teleurstellende ervaringen.
Waar nodig wordt nadere hulp geboden, door o.a. budgetcoaches.
Het  Meester Geertshuis  is een initiatief van de kerken in Deventer. Iedereen is er welkom, ook mensen uit Olst/Boskamp en omgeving.
Tijdens de openingsuren van de inloop wordt er koffie/thee of ranja geschonken en ontmoeten mensen elkaar in de huiskamer. Daar is gelegenheid voor gesprek, het lezen van de krant, het doen van een spel of gewoon er zijn. Naast de inloop zijn er nog veel andere activiteiten in het Meester Geertshuis.
Op 22 oktober is bekend geworden dat het Meester Geertshuis de Ariensprijs 2022 voor Diaconie van /*gewonnen heeft. Er waren 25 initiatieven genomineerd uit het aartsbisdom Utrecht.
Meer info: www.meestergeertshuis.nl
We hopen dat u allen wilt / kunt bijdragen aan het mooie werk van de vele vrijwilligers van het  Meester Geertshuis!
Contactpersoon gemist? U kunt uw bijdrage alsnog overmaken naar Diaconie PG Olst:
NL50 RABO 0146 2601 20 onder vermelding van ’Najaarscollecte’of via de app Appostel.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

3.     Seniorenmidweek 12 t/m 16 december

Van maandag 12 t/m vrijdag 16 december 2022 kunnen ouderen met een krappe beurs en/of een klein sociaal netwerk genieten van een GRATIS vakantiemidweek ‘Ouderen in het zonnetje’, georganiseerd door RCN Vakantieparken in samenwerking met Het Vakantiebureau, onderdeel van de Protestantse Stichting Diaconaal vakantiewerk.

Ouderen voor wie vakantie niet meer vanzelfsprekend is, zijn van harte welkom op één van de drie RCN Vakantieparken in Nederland: De Flaasbloem in Chaam(NB), De Jagerstee in Epe en De Potten in Offingawier (Friesland).

Deze midweek is bedoeld voor (mobiele) senioren (minimaal 70 jaar) die vanwege een klein sociaal netwerk en een smalle beurs al jaren niet meer op vakantie zijn geweest en het juist zo verdienen er eens lekker uit te gaan. Ouderen kunnen genieten tijdens een onbezorgde vakantiemidweek, waarbij ze de eenzaamheid even kunnen vergeten.

Omdat de bungalows niet zijn aangepast, is het van belang dat de vakantiegasten goed ter been zijn. De deelnemers kunnen kosteloos genieten van een heerlijke midweek inclusief ontbijt, lunch, diner en diverse leuke activiteiten. U verblijft met meerdere gasten in een bungalow (5/6pers.)

Helpt u mee?
Kent u mensen in uw omgeving voor wie deze vakantie geschikt is of denkt u nu bij  uzelf  ‘ik voldoe aan de voorwaarden en zou er graag zelf aan deelnemen’? Schroom niet en meldt u zichzelf aan of iemand anders bij de diaconie, dan neemt een van ons zo spoedig mogelijk contact met u/hem of haar op.

Namens de diaconie,
Gerrie Holtkuile (0570-563215)